AVI on luonut kätevän verkkokoulutuksen saavutettavuudesta ja digipalvelulain vaatimuksista

Aluehallintovirasto (AVI) on luonut ilmaisen verkkokoulutuksen saavutettavuudesta ja digipalvelulain vaatimuksista. AVI on saavutettavuusvaatimusten toteutumisesta vastaava virasto Suomessa.

Verkkokurssilla kerrotaan, mitä saavutettavuus tarkoittaa ja mitä hyötyä saavutettavuudesta on. Osana kurssia selitetään myös digipalvelulain laajempi merkitys kansainvälisessä viitekehyksessä. Kurssilla opetetaan digipalvelulain vaatimukset sekä ohjeistetaan noudattamaan verkkosaavutettavuuden sääntöjä. Kurssilla annetaan myös käytännön neuvoja saavutettavuusselosteen luomiseen, saavutettavuuspalautteen vastaanottamiseen sekä saavutettavuuteen liittyvien organisaatioroolien jakamista.

Culture Open –hanke suosittelee AVI:n verkkokurssia kaikille verkkosaavutettavuudesta kiinnostuneille. Kurssin lopussa on kätevä testi, jolla voi mitata osaamista saavutettavuusasioissa. Ja, mikä parasta, kurssi itsessään on saavutettava!

AVI:n verkkokurssi löytyy alla olevan linkin kautta:

Verkkokurssi: Saavutettavuus ja digilain vaatimukset

AVI:n verkkokurssi on ajankohtainen, koska Suomi on sitoutunut Euroopan unionin saavutettavuusdirektiiviin. EU:n saavutettavuusdirektiivi tuli voimaan vuonna 2016. Suomessa direktiivin pohjalta on tehty Laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta. Lakia valvoo Etelä-Suomen Aluehallintoviraston saavutettavuusyksikkö, joka myös ylläpitää saavutettavuusvaatimukset-sivustoa.

Käytännössä tämä digipalvelulaki tarkoittaa sitä, että siirtymäajan jälkeen kaikkien Suomessa tarjottavien sähköisten palveluiden on oltava saavutettavia. Palveluiden, jotka on julkaistu 23.9.2018 jälkeen on ollut oltava saavutettavia 23.9.2019 mennessä ja palvelut, jotka on julkaistu ennen 23.9.2019 on oltava saavutettavia 23.9.2020 mennessä. Mobiilisovellusten on taas oltava saavutettavia 23.6.2021 alkaen.

Tässä hankeblogissa on jo aiemmin kirjoitettu Saavutettavuusvaatimukset-sivustosta sekä digipalvelulaista, joka koskee verkkopalveluiden saavutettavuutta:

Blogiteksti: AVI on julkaissut saavutettavuusvaatimukset.fi-sivuston

AVI:n Saavutettavuusvaatimukset-sivusto löytyy osoitteesta:

www.saavutettavuusvaatimukset.fi

Tutustu myös Culture Open –hankkeen verkkosaavutettavuuden ohjeistukseen:

Saavutettavan verkkoviestinnän ohjeistus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: