Joensuun kaupungin uusi ilme on saavutettava!

Tänään, torstaina 26.9.2019 on julkaistu Joensuun kaupungin uusi visuaalinen ilme. Ilme päivitetään ensiksi kaupungin sähköisille kanaville ja sen jälkeen painettuun materiaaliin. Edellisen kerran kaupungin ilme uusittiin vuonna 2013.

Keskeistä uudelle ilmeelle on saavutettavuus. Tarkoitus on, että uuden ilmeen myötä Joensuun kaupungin viestintä on helposti kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kaupungin verkkosivuilla olevat tekstit ovat selkeästi kirjoitettuja ja niiden kirjasimen tulee olla helposti luettavissa. Lisäksi teksteissä käytettyjen värien tulee luoda riittävä tummuuskontrasti, jotta ne erottuvat taustastaan. Uuden ilmeen on myös tarkoitus mahdollistaa kaupungin verkkosivujen vaivaton lukeminen ruudunlukuohjelman avulla.

Yksi syy uuden, saavutettavan ilmeen tarpeelle on ollut Euroopan unionin saavutettavuusdirektiivin voimaantulo. Direktiivin määrittelemät saavutettavuusvaatimukset tulevat voimaan askelittain 23.9.2019 lähtien. Tässä blogissa on aiemmin tarkasteltu uusia saavutettavuusvaatimuksia sekä Aluehallintoviraston kattavaa ”Saavutettavuusvaatimukset”-sivustoa. Blogin juttu aiheesta löytyy alla olevasta linkistä:

AVI on julkaissut saavutettavuusvaatimukset.fi –sivuston

Uutta ilmettä ja saavutettavaa viestintää tukemaan Joensuun kaupungin henkilökunnalle on laadittu saavutettavuusohjeistus. Lisäksi kaupungin verkkosivujen ”Viestintä”-osiosta löytyy tietoa sivuston saavutettavuudesta ja sähköpostiosoite, johon voi lähettää palautetta kaupungin verkkosivujen toimivuudesta. Kaupungin verkkosivujen käyttäjät voivat myös antaa palautetta verkkosivujen hakutoiminnon yllä olevasta ”Anna palautetta” –linkistä.

Kaupungin uudet verkkosivut julkaistiin alkuvuodesta ja tänään julkaistava uusi ilme tukee sivujen toimivuutta. Culture Open –projektikoordinaattori Henna Karhapää tapasi Joensuun kaupungin viestinnän ammattilaisia keväällä ja keskusteli heidän kanssaan kaupungin verkkosivu-uudistuksesta ja saavutettavuusdirektiivistä. Beta-versio sivustosta oli kaupunkilaisten testattavana vuoden 2019 alussa ja palautteen myötä sivuston rakenteita, ulkoasua ja sovelluksia muokattiin käyttäjä-ystävällisempään suuntaan. Lisäksi uudet sivut testattiin avaava.fi-palvelun saavutettavuuskonsulttien avulla.

Joensuulaiset saivat myös osallistua uuden ilmeen suunnitteluun. Ilmeen suunnittelun pohjana käytettiin vuoden 2017 Kuntalaiskyselyä ja keväällä 2019 yli 800 kaupunkilaista kommentoi suunnitelmia uudelle ilmeelle. Kaupunkilaisten osallisuus näkyy ilmeessä muun muassa värien nimissä. Asukkaat nimesivät sinisen värin joeksi, vihreän luonnoksi, punaisen karjalaksi ja oranssin appelsiiniksi.

Voit tutustua Joensuun kaupungin uuteen ilmeeseen alla olevan linkin kautta:

www.joensuu.fi

Kuvitus, jonka tekstissä pyydetään tutustumaan Joensuun uuteen ilmeeseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: