Ensimmäinen Culture Open –taiteilijavaihto lähestyy!

Culture Open –hanke järjestää neljä taiteilijavaihtoa Joensuun ja Petroskoin välillä tämän ja ensi vuoden aikana. Vaihtojen tarkoitus on osallistaa vammaisesiintyjiä kulttuurin tekemiseen rajan molemmin puolin. Ensimmäinen taiteilijavaihto tapahtuu ensi viikolla, kun Petroskoista saapuu laulaja Fatima Bogdanova ja saksofonisti Konstantin Zverev esiintymään Joensuun Parafest-festivaaleilla.

15-vuotias Fatima on lahjakas laulaja, jonka sielukas lauluääni on jo saanut useita ihailijoita Venäjällä. Aiemmin tänä vuonna Fatima sai ensimmäisen sijan Moskovan Polar Stars –festivaaleilla. Viime vuonna hän voitti alueellisen tason koko Venäjän kattavassa Voice.Children –kilpailussa. Sooloesitysten lisäksi Fatima laulaa ja tanssii romanimusiikin Chergen-nimisessä kokoonpanossa.

Valokuva, jossa Fatima pitää käsissään palkintopokaalia ja kunniakirjaa.
Lahjakas Fatima on voittanut palkintoja useissa laulukilpailuissa.

29-vuotias Konstantin on valmistunut Petroskoin kansallisesta konservatoriosta sekä Tšerepovetsin taidekoulusta. Konstantin soittaa useita soittimia, kuten saksofonia, huilua ja kosketinsoittimia. Konstantin on saanut palkintoja Vologdan alueellisessa lyömä- ja puhallinsoitin kilpailussa. Hänet on myös palkittu Petroskoin kansainvälisessä Silver Sounds –kilpailussa ja Tšerepovetsin taidekoulun Northern Rhapsody –kilpailussa.

Valokuva, jossa Konstantin soittaa saksofonia.
Konstantin soittaa saksofonin lisäksi mm. huilua ja kosketinsoittimia.

Parafest-festivaali järjestetään tänä vuonna 9. kerran 15.-17.8.2019. Festivaali antaa vammaisille taiteilijoille mahdollisuuden tuoda taiteensa yleisön nähtäväksi, kuultavaksi ja aistittavaksi. Festivaalin tarjonta on erittäin monipuolista ja korkeatasoista. Kolmepäiväistä festivaalia juhlitaan keskellä Joensuuta uudelta Torilavalta perinteiselle festivaalipaikalle, Taidemuseo ONNIn piha-alueelle, saakka. Kaikkiin Parafest-festivaalitapahtumiin on vapaa pääsy.

Fatima ja Konstantin esiintyvät perjantaina 16.8. Parafest-teltassa Taidemuseo ONNIn piha-alueella klo 13-13.30. Parafest-tapahtumiin on vapaa pääsy.

Lisää tietoa Parafestista saat festivaalin virallisilta sivuilta:

Parafest 2019

Tervetuloa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: