Culture Open –hankkeen saavutettavuuskartoitus esillä sanomalehti Karjalaisessa

”Kuka pääsee kulttuurin luo?” kysytään sanomalehti Karjalaisessa (25.6.2019). Karjalainen haastatteli Culture Open –hankkeen projektikoordinaattoria Henna Karhapäätä liittyen osana hanketta toteutetun saavutettavuuskartoituksen tuloksiin.

Kartoitusta seurattiin myös hankeblogissa tämän kevään aikana, kun Joensuun vammaisneuvoston nimeämät kokemusasiantuntijat kiersivät testaamassa paikallisten kulttuurikohteiden saavutettavuutta.

Voit lukea hankeblogin aikaisemmat kirjoitukset kartoituksesta alla olevien linkkien kautta:

”Ensimmäiset kulttuuritilat kartoitettu!”

”Saavutettavuuskartoitukset tehty!”

Kuten Karjalaisen jutussakin todetaan, yksikään kartoitetuista kulttuurikohteista ei ole täysin esteetön. Monen kartoitetun kohteen saavutettavuusongelmat ovat rakennusteknisiä, mutta useimmat esteet saavutettavuudelle voidaan poistaa esimerkiksi palveluiden lisäämisellä. Jo pienillä muutoksilla, kuten induktiosilmukoiden ja äänimajakoiden asentamisella, parannetaan kohteiden saavutettavuutta.

Karjalaisen jutun voit lukea alla olevan linkin kautta:

”Esteettömyys ei täysin toteudu Joensuun kulttuurikohteissa”

Karjalaisen verkkosivuilla voit myös katsoa videon, jossa Culture Open Able Art Group –ryhmässä esiintyvä tanssitaiteilija Risto Lång kokeilee, miten taidemuseossa liikkuminen onnistuu.

Hankeblogiimme on myös lisätty uusi osio nimeltään ”Saavutettavuuskartoitus”. Tästä osiosta voit lukea lisää kartoituksesta sekä ladata kartoituksen raportin ja lomakepohjan. Raportin lopussa on listattu erilaisia toimenpiteitä, joilla kohteista voisi tehdä saavutettavampia. Lomakepohjaa saa käyttää oman kartoituksen tekemisessä. Voit kartoittaa vaikka lähikirjastosi tai oman kotisi!

Pääset Saavutettavuuskartoitus-osioon sivustomme menuvalikosta tai alla olevan linkin kautta:

Saavutettavuuskartoitus

Culture Open -hankkeen logo, jossa piirretyt hahmot pitävät toisiaan kädestä. Logossa on teksti Culture Open Tehdään kulttuuria yhdessä Let's make culture together!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: