Culture Open -pyöreä pöytä Petroskoissa 15.2.2019

Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut osallistui Petroskoissa 15.2. järjestettyyn Culture Open -hankkeen pyöreään pöytään. Tapahtuman teemana oli kattavat kulttuuripalvelut ja positiivisen vuorovaikutuksen menetelmät vammaisten kanssa.

Tapahtumaa varten suunniteltiin banneri, jossa kerrotaan hankkeesta.

Tapahtuman järjesti Culture Open –hankkeen pääkumppani: Petroskoin valtionyliopiston täydennyskoulutuksen instituutti. Paikalla oli petroskoilaisia hankekumppaneita ja kaupunginhallintoa sekä paikallisia sosiaali-, kulttuuri- ja järjestöalojen toimijoita, jotka työskentelevät vammaisten parissa. Joensuusta paikalla oli hankekoordinaattori Henna Karhapää, Suunnittelija Pirkko Ahola ja Parafest ry:n puheenjohtaja Arto Pippuri, joka esitteli joensuulaista vammaisfestivaalia, Parafestia.

Parafest ry:n puheenjohtaja Arto Pippuri esittelee Parafest-vammaisfestivaalia.

Tapahtuman paneelikeskustelussa mietittiin mm. sitä miten Parafestin kaltainen vammaisfestivaali voitaisiin toteuttaa myös Petroskoissa.

Paneelikeskustelussa jaettiin ideoita mahdollisesta vammaisfestivaalista Petroskoissa.

Päivän lopuksi osallistujat jaettiin ryhmiin, joissa jatkettiin keskustelua vammaisten osallistamisesta kulttuuripalveluihin ja tapahtumiin.

Ryhmäkeskusteluissa syvennyttiin pohtimaan vammaisten osallistamista kulttuuritapahtumiin.
Viittomakielen opettaja Marina Savostyanova ja taiteilija, elokuvantekijä Vladimir Rudak esittelivät ryhmässä syntyneitä ideoita.

4 Replies to “Culture Open -pyöreä pöytä Petroskoissa 15.2.2019”

 1. Kiinnostava kirjoitus yhteistyöstä Petroskoin kanssa. Olenko oikeassa, jos arvelen, että tämä on jatkoa viime elokuun Parafest-yhteistyölle?

  Tykkää

  1. Hei,

   Kiitoksia palautteesta! Hankkeemme alkoi Joensuussa marraskuun alussa 2018. Parafest-yhdistys oli kutsunut viime vuoden festivaaleille petroskoilaisen Vladimir Rudakin, mutta se vierailu ei tapahtunut hankkeen puitteissa.
   Tänä vuonna Parafest-yhdistys tekee yhteistyötä Culture Open -hankkeen kanssa taiteilijavaihdon merkeissä. Lisäksi toinen hankekumppanimme Osuuskunta HURMA kokoaa Able Art -ryhmän, joka esiintyy tänä vuonna Parafest-festivaaleilla sekä Joen yössä.

   Terveisin,
   Henna

   Tykkää

 2. Tapasinkin Parafesteilla Natasha Kozlovskajan!

  Kiitti vinkeistä, laitetaan HURMA ja Ableartgroup seurantaan.

  Tykkää

  1. Natasha Kozlovskaya edustaa yhtä hankekumppaneistamme, Karjalan tasavallan taidemuseota. Taidemuseolla on kehittämisen laitos, jossa on keskitytty erityisesti ottamaan huomioon autistiset lapset museoympäristössä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create your website with WordPress.com
Aloitus
%d bloggaajaa tykkää tästä: