Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Minkälaista on saavutettava kulttuuri?

Saavutettavuus tarkoittaa mahdollisuuksia osallistua ja kokea. Jotta kulttuuritarjontaa voisi pitää saavutettavana, sen pitää mahdollistaa kaikenlaisten ihmisten osallistuminen. Osallistumisen tiellä voi kuitenkin olla monenlaisia esteitä, kuten tarjottavien palveluiden niukkuus, pääsymaksut, fyysiset ja sosiaaliset esteet sekä tiedonsaannin vaikeus. Vaikka museot, kirjastot, teatterit ja konserttisalit olisivat tiloina esteettömiä, viestinnän saavutettavuuden puute voi estää monia löytämästä näihin tiloihin.

Viestintää on myös monenlaista, mutta nykyisin useat meistä löytävät uuden taidenäyttelyn tai tietoa konserteista Internetin välityksellä. Sähköisen saavutettavuuden parantamisesta onkin tullut merkittävä asia suomalaisessa yhteiskunnassa. Vuonna 2016 esitelty Euroopan unionin saavutettavuusdirektiivi pyrkii turvaamaan kaikille yhdenvertaisen pääsyn sähköisiin palveluihin. Suomessa saavutettavuusdirektiivi otetaan käyttöön asteittain syksystä 2019 lähtien.

Tammikuun 2019 lopulla Joensuun kaupunki ottaa käyttöön uudet verkkosivut. Nämä sivut on kehitetty yhdessä kaupunkilaisten kanssa, ja niissä on painotettu erityisesti palveluiden löydettävyyttä. Lisäksi osana kaupungin kulttuuripalveluiden Culture Open –hanketta toteutetaan kulttuuripalveluiden kattavuuskysely. Tällä kyselyllä halutaan selvittää miten kaupunkilaiset kokevat olemassa olevat palvelut ja miten niitä voitaisiin kehittää, jotta ne ottaisivat huomioon meidät kaikki, rajoitteista riippumatta.

Mikä on sinun mielestäsi saavutettavaa kulttuuria? Onko se sitä, että tieto tapahtumista on helposti saatavissa, joko sähköisenä tai harrastuspaikan tiedotustaululla? Vai tarkoittaako saavutettavuus sinulle ensisijaisesti esteettömiä tiloja? Miten tärkeänä pidät asiakaspalvelun avointa asennetta, sitä että sinulle kerrotaan mahdollisuuksista osallistua kulttuurin kokemiseen, ja ehkä jopa tekemiseen?

Culture Open –hankkeessa haluamme kuulla juuri teidän ideoitanne ja kokemuksianne siitä, mikä tekee kulttuurista saavutettavaa. Jos sinulla on ajatus, jonka haluaisit jakaa, niin voit kommentoida tätä kirjoitusta, tai olla yhteydessä sivuston ”ota yhteyttä” –toiminnon kautta.

Kulttuuri kuuluu kaikille!

Terveisin, Henna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: